CURSURI GDPR INSTITUTII PUBLICE 2020

CURSURI PROTECTIA DATELOR PERSONALE (GDPR) IN INSTITUTIILE PUBLICE 2020 !

(AICI CURS ON-LINE GDPR 2020)

“IMPLEMENTAREA REGULAMENTULUI GENERAL DE PROTECTIE A DATELOR (GDPR) IN INSTITUTIILE PUBLICE”.

GRILA 1 – CURSURI PERFECTIONARE 7 ZILE LITORAL 2020 (iunie, iulie, august si septembrie 2020)
GRILA 2 – CURSURI PERFECTIONARE 7 ZILE MUNTE 2020 SINAIA (ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie 2020)
GRILA 3 – CURSURI PERFECTIONARE 7 ZILE MUNTE 2020 SINAIA (iunie, iulie, august si septembrie 2020)
GRILA 4 – CURSURI PERFECTIONARE 7 ZILE  MARAMURES 2020VISEUL DE SUS (ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai si iunie)
GRILA 5 – CURSURI PERFECTIONARE 7 ZILE  MUNTE 2020POIANA BRASOV (ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai si iunie)

PREZENTARE CURS:

CE REPREZINTA GDPR ?

Este vorba despre Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE. Acest regulament statueaza norme obligatorii privind confidentialitatea si securitatea datelor cu caracter personal, stabilite de catre Comisia Europeana.

IMPORTANT ! Pana la data de 25 MAI 2018, toate organizatiile publice si private vor trebui sa aplice noi reguli si proceduri referitoare la protectia datelor personale.

DE CE ESTE NECESAR SI OBLIGATORIU ACEST CURS ?

Acest act normativ impune obligativitatea desemnarii la nivelul operatorului sau persoanei imputernicite de operator, in anumite cazuri, a unui RESPONSABIL CU PROTECȚIA DATELOR.

Cazurile in care este obligatorie desemnarea unui responsabil cu protectia datelor

1. Cand prelucrarea este efectuata de o autoritate publica sau un organism public, cu exceptia instantelor care actionează in exercitiul functiei lor jurisdictionale
  2. Daca activitatile principale ale operatorului sau ale persoanei imputernicite de operator constau in operatiuni de prelucrarea care necesita o monitorizare periodica si sistematica a persoanelor vizate pe scara larga
  3. Daca activitatile principale ale operatorului sau ale persoanei imputernicite de operator constau in prelucrarea pe scara larga a unor categorii speciale de date sau a unor categorii de date cu caracter personal privind condamnări penale și infracțiuni.

ATENTIE !  In cazul unei autoritati sau institutii publice, responsabilul cu protectia datelor trebuie sa detina, de asemenea, cunostinte privind reglementarile legale referitoare la organizarea si functionarea acestora, precum si a procedurilor interne administrative ce vizeaza desfasurarea activitatii.

SANCTIUNI SEVERE – PANA LA 10 – 20 MILIOANE DE EURO SAU INTRE 2% ŞI 4% DIN CIFRA DE AFACERI LA NIVEL INTERNATIONAL !

Desfasurarea cursului si cazarea participantilor se vor face la Pensiunea Popasul Haiducilor*** (categoria 3 stele) din Sinaia, conform planificarii de mai sus.

Grupul tinta: alesi locali, functionari publici si personal contractual.

Taxa de curs este de 770 lei/pers. si se va achita in contul Asociatiei Universitare Columna, conform facturii fiscale.

Tariful de cazare este in valoare de 1.600 lei /7 nopti si se va achita in contul Pensiunii Popasul Haiducilor***, conform facturii fiscale (decontarea cazarii se face direct cu hotelul)